KITIR ÜZÜMLÜ KURABİYE (30 ADET)

Malzemeler:                                                                         
·         1,5 SB un (200 gr)
·         1 ÇK karbonat (5 gr)
·         1 ÇK tarçın (3 gr)
·         1 paket margarin (250 gr)
·         1 SB şeker (230 gr)
·         1 YK pekmez (20 gr)
·         2 adet yumurta
·         1 paket vanilya (5 gr)
·         3 SB yulaf ezmesi (270 gr)
·         1 SB kuru üzüm (165 gr)

Yapılışı: Un, tarçın, karbonat karıştırılır ve bekletilir. Yumuşatılmış margarin ve şeker krema haline getirilir. Yumurtalar, pekmez ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Yavaşça unlu karışım eklenir ve karıştırılır. Kuru üzüm ve yulaf ezmesi eklenir.  Yemek kaşığı ile kaşık kaşık hafifçe yağlanmış tepsiye hamur aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 °C’de 10- 12 dk hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanır. Soğuduktan sonra servis edilir. 


Tüm malzemeler
1 adet
Kcal
5114,8
170,4
Karbonhidrat (gr)   
671,8
22,3
Protein (gr)
72,4
2,4
Yağ( gr)
234,5
7,8
Lif (gr)
28,8
0,96
Değişim
1 EYG+ 1 MEYVE+ 1,5 YAĞ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HEPATİK ENSEFALOPATİ VE BESLENME TEDAVİSİ

BESİNLERİN PİŞİRİLMESİ

ETİ FORM KAKAOLU, YABANMERSİNLİ BİSKÜVİ