KITIR ÜZÜMLÜ KURABİYE (30 ADET)
Malzemeler:
·
1,5 SB un (200 gr)
·
1 ÇK karbonat (5 gr)
·
1 ÇK tarçın (3 gr)
·
1 paket margarin (250 gr)
·
1 SB şeker (230 gr)
·
1 YK pekmez (20 gr)
·
2 adet yumurta
·
1 paket vanilya (5 gr)
·
3 SB yulaf ezmesi (270 gr)
·
1 SB kuru üzüm (165 gr)
Yapılışı: Un, tarçın, karbonat
karıştırılır ve bekletilir. Yumuşatılmış margarin ve şeker krema haline
getirilir. Yumurtalar, pekmez ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Yavaşça
unlu karışım eklenir ve karıştırılır. Kuru üzüm ve yulaf ezmesi eklenir. Yemek kaşığı ile kaşık kaşık hafifçe
yağlanmış tepsiye hamur aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 °C’de
10- 12 dk hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanır. Soğuduktan sonra servis edilir.
Tüm malzemeler
|
1 adet
|
|
Kcal
|
5114,8
|
170,4
|
Karbonhidrat (gr)
|
671,8
|
22,3
|
Protein (gr)
|
72,4
|
2,4
|
Yağ( gr)
|
234,5
|
7,8
|
Lif (gr)
|
28,8
|
0,96
|
Değişim
|
1 EYG+ 1 MEYVE+ 1,5 YAĞ
|
Yorumlar
Yorum Gönder